New Year's Resolutions

Nu de feestdagen echt achter ons liggen, is het de hoogste tijd om terug te gaan naar reality. En niet zomaar een reality, maar de reality van 2019. Een verbeterde realiteit ten opzichte van 2018. Of ben je je goede voornemens, die je met een dubbele tong op oudjaarsavond luidkeels aan het uitschreeuwen was, al vergeten? Mijn collega’s schijnbaar wel. Vanmorgen vulde het kantoor zich namelijk met de geur van gevulde koeken, muffins, roze koeken, strooptafels en er was zelf taart aanwezig. Het was 11 uur ’s ochtends en iedereen ging los alsof het laatste avondmaal was aangebroken. Onder het mom van mijn goede voornemens hield ik het braaf bij mijn soya yoghurt (die ongezoete van de AH is best te doen), maar ondertussen werd ik aangestaard alsof ik van een andere planeet kwam. En zo voelde ik me ook. Van een planeet zonder gluten dan. Tja, Nieuwjaars resoluties. We weten allemaal dat het makkelijker is om ze te maken, dan ons er ook daadwerkelijk aan te houden. Volgens CBS news houdt 50-80%  hun goede voornemens niet vol- de meeste mensen redden eind januari niet eens.  Hier wat handige tips om de kans van slagen te vergroten! 

 

wees eerlijk en realitisch. Veel Nieuwsjaars resoluties mislukken doordat zij totaal niet realistisch zijn. In plaats van helemaal niet snoepen/ alcohol drinken, is de kans dat je je dieet volhoudt veel groter als je jezelf een cheatnight gunt.

-wees niet vaag. Als je je aan je goede voornemens wil houden, dan is het belangrijk dat je duidelijk bent. Veel mensen nemen zich namelijk voor om een ‘beter persoon’ te worden, maar dit begrip is zo abstract dat je er erg makkelijk van afwijkt. Set hard goals!

 -vraag om hulp. Het vragen om hulp kan enorm fijn zijn bij het behalen van je doelen. Zo zijn er genoeg mensen die je kan benaderen wanneer je hoger op wil komen op de werkvloer/ afvallen/ meer sporten/ stoppen met roken.

-Fouten maken mag! De kans is groot dat je je heus wel een keer zal laten gaan. Maar in plaats van het op te geven en volledig weer je in je oude patronen terug te vallen, ga je gewoon weer verder alsof er niets gebeurd is.

 

Good luck <3

Happy New Year!

De laatste dag van het jaar is bijna aangebroken en dat betekent dat het nu echt tijd wordt om antwoord te geven op de vraag die al zo’n twee maanden lang aan je gesteld wordt: “Wat ga je doen met NYE?” Tja wat ga ik eigenlijk doen met oudjaarsavond? Een bizarre hoeveelheid champagne wegtanken, mijn lichaamsgewicht in oliebollen* eten, een outfit aan met net iets teveel glitter en mensen waar ik normaal nul tekst mee heb een gelukkig nieuw jaar wensen. (Nu dus weliswaar drie woorden uitgewisseld – ik ruik progressie.) Veel mensen roepen dat zij oudjaarsavond maar een geforceerd gedoe vinden. En ergens begrijp ik dat wel. Op 31 december hebben we gezamenlijk besloten dat dát de avond gaat worden dat we leuk en gezellig met elkaar gaan doen. Tenzij je kiest voor social suicide, moet die instagram story hoe dan ook vol gebombardeerd worden. Yes, we’re feeling the pressure.

Toch hoe ouder ik word, hoe meer ik oudjaarsavond kan waarderen. Samen met vrienden en familie terugkijken op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. En ondanks dat 31 december misschien altijd een verplicht nummer  is geweest (nou nou verplicht feesten, wat een straf mensen..) heb ik ook aan deze avond een heleboel fantastische memories waar ik met een big smile en nostalgisch gevoel op terug kijk. Zoals die ene keer op St.Barths toen mijn dronken 17-jarige alterego het een goed idee vond om mijn niet-rokende vader om een sigaret te vragen. Of twee jaar geleden, toen ik ergens in een wijngaarde in Punta del Este (Urguay) op een rave van Marco Carola stond, en letterlijk en figuurlijk de weg was kwijtgeraakt. Of vorig jaar nog, toen ik de tranen wegveegde van mijn op oudjaarsavond-ontslagen huisgenoot en haar meenam naar een private party in de crane. Samen de euforie gevierd dat zij nooit meer voor die eikel hoeft te werken.  Waar ik ook ben of wat ik ook doe op 31 december, dat maakt me tegenwoordig niet heel veel meer uit. Zolang ik maar omringd ben met veel champagne en mensen die belangrijk voor me zijn. Samen het nieuwe jaar in gaan. Bij deze wil ik jullie alvast een prachtig 2019 toewensen, vol liefde, succes en onvergetelijke momenten!

Liefs, L.

** De lekkerste oliebollen en appelflappen scoor je in de Schuyt bij Van Avezaath- Beune en Bakker Bertram. Ja nu je je toch overgeeft aan die calorieën, better make them count ;-)

Cheapest-NYE-Breaks-2017-Amsterdam-02-800x500.jpg

NYE Make Up Ideas Inspired by Hollywood

Voor alle makeup liefhebbers is oudjaarsavond één van de beste avonden in het jaar. Als er namelijk één avond is wanneer je echt all out kan gaan met je make up (denk valse wimpers, glitter en chrome) dan is het wel met oud & nieuw. Vooral in een land zoals Nederland, waarbij de natural look nog altijd hoogtij viert, is 31 december voor alle beauty queens dé ideale avond om eens zonder vooroordelen lekker te mogen plamuren. Move over plain jane, it’s time to shine!

Hier alvast de laatste trends geïnspireerd door Hollywood, waarbij je echt niet alleen maar dure producten voor nodig hebt. Luxe maar betaalbare cosmetica is gewoon verkrijgbaar bij de DA drogisterij in de Schuyt.

Gelijk een voornemen voor het nieuwe jaar; wees niet bang voor zilveren oogschaduw. Kopieer de look van Gigi Hadid en je weet zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. Ice ice baby!

 

Say it with rose gold darling. Met rosé gouden tonen zit je altijd goed.  Ga net zoals Kim Kardashian voor veel oogschaduw met zwarte, lange nepwimpers, waardoor je een dramatische look creert. Balanceer het uit met een neutrale lipstick kleur, maar wees niet te zuinig met de highlighter.

 

Begin het nieuwe jaar in het rood. Kies voor glanzende glossy red lips zoals Taylor Swift. Durf je net iets meer? Kies dan voor monochroom rood zoals Margot Robbie op lippen en ogen. Deze look werkt misschien niet voor naar kantoor, maar oud en nieuw is hier zeker geschikt voor.

 

De smokey eye is nooit uit de mode, maar voor oudjaarsavond ga je voor een net iets meer dramatic effect door glitter toe te voegen of een juist intensere eyeliner. Want.. no drama.. no party..

gigi.jpg
kim.jpg
taylor.jpg
chrome.jpg
smokey eye.jpg

Zo voorkom je een kater tijdens de feestdagen

Als er één periode van het jaar is waarin ik me een zware alcoholist voel, dan zijn het de feestdagen wel. Maar de rest van Nederland doet gelukkig met me mee. Tijdens de laatste twee weken van december consumeren we met z’n alle namelijk bijna drie keer zoveel alcohol eenheden als gedurende de rest van het jaar. Bij deze feestmaand draait het om gezelligheid met vrienden en familie. En het drinken van een borrel staat daarbij zeker centraal en is in veel situaties bovendien ook noodzakelijk. (Die slappe verhalen van je schoonmoeder zijn met anderhalve fles wijn op al verschrikkelijk, laat staan met alleen een appelsapje.) Anyways, hoe je het ook wendt of keert, er staan behoorlijk wat katers op jullie te wachten deze week. Want hoewel je je misschien voorneemt om het dit keer echt bij een paar glazen te houden tijdens het kerstdiner, is dat vaak lastiger gezegd dan gedaan. Hier wat tips om je kater tijdens de feestdagen te verminderen:

1.     Het belangrijkste is om te blijven hydrateren. Alcohol droogt uit, waardoor je vaak hoofdpijn krijgt door een kater. Probeer sowieso tijdens de avond zelf al water te drinken (het liefst een glas water na elk glas alcohol). Ook helpt het om voor het slapen gaan heel veel water te drinken.

2.     Slapen. Het klinkt misschien logisch, maar lang slapen is een van de beste manieren om een kater tegen te gaan. Na al dat drinken heeft je lichaam rust nodig. Tijdens je slaap kan je lichaam herstellen en kan je bovendien misschien zelfs door een deel van je hangover heen slapen. 

3.     Vermijd bubbels. Dat is natuurlijk lastig met oud en nieuw. Toch schijnen alcoholische dranken met bubbels voor de ergste katers te zorgen. De bubbels zorgen ervoor dat de alcohol sneller in je bloed opgenomen wordt, waardoor je sneller dronken wordt. Uit eigen ervaring weet ik dat teveel champagne ook nog eens extra gênante taferelen veroorzaakt. Been there, done that.

4.     Ontbijt! Een goed, maar bescheiden ontbijt geeft je weer energie en kalmeert je maag. Toast en fruit zijn goede en gezonde opties, maar het ultieme kater-voedsel is eieren. Een omelet of gekookt eitje is een bron van proteïnen en B-vitaminen. Vermijd vettig eten en kruidenthee. Vettig eten kan te zwaar zijn voor je maag die nog aan het herstellen is, en kruidenthee vertraagt de afbraak van alcohol.

hangover-136422683007403901-171106170907.jpg

Diamonds are a girl's best friend

Het is bijna kerstavond en dat betekent natuurlijk dat het de hoogste tijd is voor last minute Christmas shopping in Amsterdam Zuid. Oftewel, gestresste huisvrouwen die traiteur in traiteur uit rennen. Ondanks de royale hoeveelheid botox kijken ze erg bezorgd, bijna alsof zij zelf de maaltijden voor het kerstdiner op tafel moeten zetten. Stel je voor! Verder is de Schuyt gevuld met geïrriteerde pubers, die hun laatste zakgeld bij elkaar schrapen om verplicht een cadeautje te kopen voor hun kleine broertje of zusje. Oh wat hebben ze er zin in. En dan heb je nog de mannen die voor de zoveelste keer aan komen zetten met een fles badschuim voor hun vriendin. En dan heb je gelukkig nog de andere groep mannen die weten dat als ze aan komen zetten met badschuim voor kerst dat de relatiestatus op fb onmiddellijk wordt geupdate. God bless those boys. Maar wat kopen die dan wel?

Alle mannen die dit jaar écht willen scoren bij de vrouwen, die doen kerstinkopen bij Bodes & Bodes in de Schuyt. Vrouwen worden namelijk erg gelukkig van sieraden en juwelen. Diamonds are a girl’s best friend- remember? Hoewel de ene vrouw het liefst haar diamanten ziet verschijnen onder het mom van hoe groter, hoe beter, maak je een ander juist weer blij met een bescheiden kettinkje. Maar voor wat je ook kiest, bij deze juwelier in de Schuyt zit je deze kerst in ieder geval goed.

Het familiebedrijf Bodes en Bode is een van oorsprong Haagse juwelier die ook in Amsterdam een schitterende collectie presenteert van gerenommeerde huizen zoals Oromaia, CADA, Isabelle Fa, K di Kuore, Monies en Herve van der Straeten. Ook kan je hier terecht voor een royale keuze in vintage juwelen, onder andere van Van Cleef & Arpels, Cartier, Pomatello, Tiffany, Boucheron, Seaman Schepps en Bulgari. 

Ring-diamonds-saphires_720x.jpg

La Dress viert haar eenjarig bestaan!

Al een jaar lang scoren we bij La Dress hét perfecte jurkje voor iedere gelegenheid. Of we nou een belangrijke presentatie hebben, een spannende date, of een semi-zakelijke kerstborrel - La Dress zorgt ervoor dat jij altijd goed voor de dag komt. Flatterende jurkjes die het beste in ons naar boven halen. Classy maar niet saai. Elegant maar niet tuttig. Sexy maar niet ordi; de prachtige kleding van La Dress is waar de Amsterdamse vrouw uit Zuid zich zelfverzekerd in voelt. Pas een jaar geleden opende de winkel haar deuren in de Schuyt, maar sindsdien is de gezellige store echt niet meer weg te denken uit de straat. En de prachtige jurkjes bovendien al helemaal niet uit onze kledingkast.

Vanaf vrijdag 21 december tot en met zondag 23 december nodigt La Dress je uit om samen haar eenjarig bestaan te vieren! Voor iedereen die nog geen nieuwe kerstoutfit heeft, is dit ook hét ideale moment om de winkel te bezoeken. Vergeet die kerstboom, met een outfit van La Dress ben jij het stralende middelpunt tijdens de feestdagen. Dit weekend scoor je nog wat prachtige items uit de nieuwe party collectie onder het genot van een glas champagne of vier. (Je gelooft toch zeker zelf niet dat je dat extra glas gaat laten staan toch? Het woord calorieën kennen we namelijk even niet de komende 10 dagen.)  

Iedereen die deze dagen langs gaat bij La Dress maakt ook nog eens kans op leuke prijzen dankzij te gekke winacties. Kijk, daar houden we van.  Dit weekend komen wij al helemaal in de feeststemming bij La Dress, zien we jullie daar?

La+Dress+-+Maikel+Thijssen+Photography+Amsterdam-3.jpg

Casual glamour bij Brasserie Van Dam

Amsterdam doet steeds meer haar best om internationale glamour steden zoals Londen, New York, Parijs en Milaan op te volgen. Hoewel de stad voorheen door internationale jetsetters nog werd beschouwd als cute, en het, vergeleken met de grote spelers, meer op een dorp lijkt dan een stad, wordt Amsterdam duidelijk steeds hotter. Met clubs zoals de Mad Fox, en hotels als de W en het recent geopende Soho House (members-only), beginnen wij dan eindelijk een beetje mee te tellen op internationaal niveau. Als je de linkse, toeristen-hatende ras Amsterdammers wegdenkt tenminste. Niet de hipsters, want die geven de stad juist dat ene edgy randje wat ons dan weer onderscheidt van de echte jetset steden. Ja of we het nou leuk vinden of niet, dat hele ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ mantra begint langzaam te verdwijnen in de hoofdstad van Nederland. It was about time.

Als je houdt van zien en gezien worden dan is Van Dam in de Cornelis Schuytstraat nog altijd de place to be. De brasserie is op z’n Nederlands gezellig, maar dan met een glamorous touch. Hoewel de voorheen genoemde plekken zich oriënteren op chique toeristen en expats, richt Van Dam zich juist op de echte Amsterdamse scene. Wanneer je hier op vrijdag- of zaterdagmiddag een borrel gaat drinken, zal je geheid bekenden tegen komen. Dus tenzij je van awkward confrontaties houdt, is Van Dam een wat minder geschikte plek om af te spreken met je verlegen tinderdate of veels te oude sugar daddy.

Je kan bij Van Dam meer uitpakken met je outfit dan bij andere restaurants in de stad, maar het is zeker niet verplicht. En dat maakt de tent juist zo relaxed. Alles kan en mag, maar niets moet, en dat is nou net het gene wat Van Dam zo geliefd maakt onder de Amsterdammers uit Zuid. Ik weet niet of het komt door de muziek die hier altijd op staat, of door de alcohol die hier rijkelijk geschonken wordt, maar elke keer wanneer ik hier ben dan besef ik weer hoe gek ik ben op deze stad. Glamour, maar niet nep. Hip, maar niet overdone. Echt, in New York en Londen wonen was leuk, maar geef mij toch maar (Amster) Van Dam!

47322970_1021913604659954_771722884841209856_n.jpg

De perfecte party shoe voor iedere gelegenheid

“You can never have too many pair of shoes,” leerde de wijze Carrie Bradshaw ons ooit in een van de eerste afleveringen van Sex & The City. En hoe graag ik mijzelf ook wil laten verleiden door Carrie’s levensmotto, en mijzelf net als de Queen of Manhattan het liefst wil omringen met kasten aan Jimmy Choo’s en Manolo Blahnik’s, weet ik dat mijn bankrekening dit nou niet echt op prijs stelt. Nee, die staat al te schreeuwen bij het idee alleen. Want come on, we weten allemaal heus nog wel die ene aflevering dat Carrie de huur van haar appartement niet meer kon betalen, maar ze zich op dat moment wel realiseerde dat ze in haar leven meer dan 40.000 dollar had uitgegeven aan schoenen. You get my point?

 

Nu ga ik mijzelf echt niet wijs maken dat ik nooit meer nieuwe schoenen ga kopen. Dan zou ik mezelf weer eens voor de gek houden, net zoals al die keren dat ik zei dat ik ging stoppen met wijn drinken, brood eten, roken. Pure leugens! Maar hoe fijn zou het zijn als we voor aankomende feestdagen gewoon één paar nieuwe schoenen kunnen kopen, die we dan naar meerdere events aan kunnen trekken. Dan maken we Carrie nog een beetje trots, zonder dat we gelijk weer heel ons salaris er doorheen verbrassen. Manwood in de Schuyt begrijpt ons tenminste. De schoenenwinkel heeft een prachtige nieuwe collectie binnen met unieke partyshoes die je naar meerdere gelegenheden aan kan trekken.

 

Wil je graag investeren in nieuwe party shoes, die je zowel aan kan naar dat ongemakkelijke etentje met je schoonouders als naar die gave new year’s party? Dan is deze prachtige enkellaars van Manwood met ponyhair details echt iets voor jou! Voor alle dare devils is het laarsje ook in felrood beschikbaar.

AKR_5483.JPG

Sinterklaasfeest in de Schuyt!

Sinterklaas is voor veel kinderen de leukste tijd van het jaar. Ongelimiteerde hoeveelheden snoep en pepernoten, extra laat naar bed, en mega veel cadeaus. Overal mee weg komen, gewoon omdat het Sinterklaas is. Niet zo gek dus dat de kids de sinterklaasweken geweldig vinden. Soms vraag ik me af hoe het zou zijn als de Sint echt zou bestaan. Dat je gewoon een verlanglijstje mocht sturen met alles erop wat je hartje begeert. Het enige wat je hoeft te doen, is op je mooist een liedje zingen, en tadaaa; het ligt in je schoen. Zo dat zou het leven wel een stukje makkelijker maken zeg. Wat zou jij dan wensen? Misschien wel een nieuwe baan maar dit keer zonder die ene vervelende collega die nooit je foto’s liked maar wel overal commentaar op heeft. Of een vriend die én lief én knap én ambitieus is. Het liefst één die niet vreemd gaat svp. Of een afslankpil dat eindelijk wel z’n werk doet. Een wondercrème die je echt jonger doet lijken. Tja, ik denk dat die Sint heel wat overuren zou maken in onze hedendaagse maatschappij vol perfectionisten waarin we altijd maar meer willen. Nee hoor Sinterklaas zou allang niet meer naar Nederland komen als volwassenen ook hun schoen mochten zetten. Die had allang terug in Spanje geweest met een dikke vette burn-out. Dus daarom laten we het Sinterklaasfeest lekker aan de kinderen over, en kijken wij morgen gezellig toe hoe zij glunderend de Sint en zijn roetveegpieten in de straat zullen begroeten.

 

Op zaterdag 1 december zal de Cornelis Schuytstraat in het teken staan van Sinterklaas. Wij nodigen je daarom uit om morgen samen met jullie kids naar de straat te komen voor ons Sinterklaasfeest. Vanaf 12 uur zal een pietenband de kinderen vermaken, om vervolgens om 12.30 de Sint op het plein te ontvangen. Kom je ook gezellig langs?

sinterklaas-leiden-19.jpg

BLACK FRIDAY

Vandaag is het Black Friday en dat betekent dat je vandaag, (en voor veel winkels geldt het hele weekend), zowel online als in de winkels van de Cornelis Schuytstraat je slag kunt slaan. Black Friday komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar de dag na Thanksgiving het startpunt betekent voor het kopen van de kerstcadeaus. Logisch met al die mega discounts. Je kent de hysterische beelden uit Amerika vast wel: mensen die om vijf uur ’s ochtends in de rij voor een winkel gaan staan en elkaar omver duwen en trekken zodra de deuren open gaan. Dergelijke toestanden zien we gelukkig niet in Nederland, maar dat betekent niet dat wij te nuchter zijn voor Black Friday. Verre van, als er één volk namelijk gek is op koopjes dan zijn het Nederlanders wel.  We letten op onze centen, en zodra er ergens het woord ‘aanbieding’ valt dan krijgen we het heet onder onze voeten.  Ja, aanbiedingsgeil, dat zijn we wel. Maar hoe voorkom je dat je thuis komt met spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Een splinternieuwe laptop met korting is als nog zonde van het geld wanneer je oude Macbook het ook nog prima doet. Hier wat tips om met een gerust hart en portemonnee de Black Friday tegemoet te gaan:

1.     Weet wat je wil. Ren dus niet als een kip zonder kop de winkels in, want dan weet je dat de aanbiedingen je om de oren zullen vliegen. 

2.     Vergelijk de prijzen. Een goede voorbereiding is het halve werk, en hierdoor zal je dus weten waar je met het meeste korting jouw favoriete items op de kop kunt tikken.

3.     Web of winkelstraat? Als je van jezelf weet dat je je moeilijk kunt beheersen wanneer er zulke mega kortingen vallen, dan kan je misschien beter online shoppen om het jezelf gemakkelijker te maken.

Maar voor iedereen die zich prima kan beheersen, is Black Friday eigenlijk een fantastische dag. Dus, blijf niet thuis zitten en grijp deze kans om eens lekker de Schuyt af te struinen. Geniet van de gezelligheid van het winkelen en ga dan meteen ergens een hapje eten of drinken. Zo maak je er echt een dag van! Veel shopplezier!

iStock-870165650.jpg

De Frietboutique presenteert de chocolade kroket

Hoewel ik mijzelf telkens weer voorneem om meer op mijn voeding te letten, vinden er nog altijd meer nachtelijke bezoekjes aan mijn lokale snackbar plaats dan dat ik eigenlijk zou willen. Om vervolgens, net nadat ik zonder ook maar enige gêne een broodje kaassouffle naar binnen heb gewerkt, ook nog eens uitgebreid de snoepvoorraad van mijn huisgenoot te plunderen. Want na zout, krijg ik zoete trek. Waardoor ik dus eigenlijk twee keer zondig, in plaats van maar één keer. Hoe ideaal zou het zijn als er een cheatmeal bestond, die zoet en zout combineert? De Frietboutique heeft duidelijk mijn gebeden verhoord, want sinds vandaag presenteren de eigenaressen Sammy en Pebbles de ‘Choc-Krok’ op hun lekkere menu. Oftewel, een kroket gevuld met chocolade. Ja, je leest het goed. Jouw favoriete kroket zoals je hem kent, alleen nu niet gevuld met vlees, maar met chocolade. 

De Choc-Krok is samengesteld door de Frietboutique en banketbakker Anton van Banketbakkerij H. van der Heyden. Deze banketbakkerij maakt al meer dan 90 jaar ambachtelijke lekkernijen in het centrum van Rotterdam. De ragout is gemaakt op basis van Callebaut chocolade, een Belgisch chocolademerk, met een klein beetje rode peper voor de extra smaak. Vervolgens worden de kroketjes gepaneerd en gefrituurd voor de perfecte krokante korst.

Het gerucht over de chocolade kroket is echt waar, en is vanaf vandaag te verkrijgen in de Schuyt. Dus laat de Febo de volgende keer even voor wat het is, en maak iedere cheatmeal dan ook echt de moeite waard.

Tag hieronder de gene met wie jij deze Choco-Krok wil proberen!

 

46512147_1004298539757391_6473270684423290880_n.jpg

Get ready to party met Danie!

Yes yes het is weer bijna zo ver; de mooiste tijd van het jaar. We hebben het natuurlijk over de feestdagen! Gênante hoeveelheden champagne, food, feestjes en quality time met vrienden en familie en daarom wil je er natuurlijk van top tot teen goed uit zien. Of het nou gaat om kerst bij je schoonfamilie of de in een tweedaagse-kater eindigende kerstborrel met de girls, de feestdagen is dé tijd om te shinen. Duh, we get that. Ga je deze kerst voor de klassieke little black dress, een elegant mooi pak of toffe jumpsuit? Het kan allemaal! 

De ByDanie Vintage Store in het fijne Amsterdam Zuid kan je perfect op weg helpen om te schitteren tijdens de feestdagen. Ook wanneer het budget even iets minder mee zit. In de steeds wisselende collectie hebben we de mooiste designer merken, fijnste sieraden en natuurlijk prachtige accessoires die jouw outfit helemaal af maken. Ideaal voor iedereen die gek is op designer brands, alleen niet zo dol op de prijs Leuk om te vragen voor onder de kerstboom, voor tijdens New Year's Eve, of natuurlijk als cadeautje voor jezelf! 

Dus even geen inspiratie en wil je toch stralend het nieuwe jaar in? Kom gezellig langs bij de ByDanie Vintage Store in de Cornelis Schuyt en de aardige verkoopsters helpen je graag om jouw fijnste tijd van het jaar nog nét iets fijner te maken. Let's sparkle the night away! 

 

webmail.jouwweb.jpg

A Christmas Treasure met Menno Kroon

Terwijl ik loop door hartje Amsterdam besef ik dat ik bijna niets gezelliger vind dan de donkere dagen in de stad. De reflecties van de grachten om mij heen worden magisch opgelicht door de feestverlichting die is opgehangen door de grachtengordel van Amsterdam, en de geur van verse oliebollen verspreid zich nu al door de straten, als een constante reminder dat de feestdagen er aan komen. En dat vind ik heerlijk, die aanloop er naar toe. Volgende maand beginnen de feestdagen en Amsterdam komt al aardig in de stemming. Ben jij ook zo dol op the most wonderful time of the year? Ga dan snel naar concept store Menno Kroon in de Cornelis Schuyt; dé ultieme plek om je voor te bereiden op de leukste tijd van het jaar.

 

Ieder seizoen krijgt deze hippe interieur zaak in Zuid een gloednieuw uiterlijk, met het daarbij behorende thema. Sinds vorige week is het thema ‘Christmas Treasure’ van start gegaan en de hele winkel staat vol met unieke kerstdecoraties die jouw huis helemaal holiday proof maken. Unieke ornamenten voor in de kerstboom, prachtige kerstboeketten, en sfeervolle kaarsen- laat je betoveren door de kerstschatten die Menno Kroon je dit seizoen te bieden heeft!

Heb je geen tijd om zelf je kerstboom te versieren en laat je dit liever door een stylist doen?  Bij Menno Kroon is het mogelijk om een compleet versierde kerstboom, of indien gewenst een high quality kunst- kerstboom te kopen.  De boom wordt in een solide en stevige ondergrond geplaatst en de boom zelf natuurlijk fantastisch opgetuigd. Geen zorgen maar wel genieten, let’s get ready for Christmas!

mennokroonkerst11.jpg

Heimwee naar de oude Sinterklaastijd

Sinterklaas is weer in ons land. Vroeger betekende de intocht van de goed heiligman opgewonden kinderen, die hun zelf gemaakte tekeningen druk heen en weer zwaaien door de lucht, en uitgelaten de Sint en zijn pieten bewonderen wanneer zij de stad binnenkomen.  Een tijd wanneer ouders onhandig stuntelen met het maken van de surprises voor hun kids, chocolade letters op ons dagelijks menu staan en wanneer scherp geschreven gedichten zorgen voor een gezonde dosis sarcastische humor binnen het gezin. Het lijkt wel of dat gezellige van de Sinterklaastijd steeds meer afneemt. De laatste jaren laait namelijk bij iedere intocht de discussie weer op: moet zwarte piet afgeschaft worden of niet? Tegenstanders zijn van mening dat de huidige figuur Zwarte Piet vanwege zijn gedragingen een negatieve stereotypering en racistische rol heeft. Bovendien willen eisers ook nog eens dat de overheid gaat bepalen hoe Piet er uit komt te zien. Daar wil de staat niet in mee. En dat is maar beter ook, want een verbod op Zwarte Piet van staatswege is toch niet de uitweg? Als geëmancipeerde samenleving is dit toch een kwestie waar we gezamenlijk uit moeten komen?

Zwart, wit, rood of blauw- het lijkt me niet dat het veranderen van de kleur van de schmink hier het echte onderliggende probleem gaat oplossen.  Toch hoop ik dat de Nederlandse bevolking hier snel maar eens uit kan komen, en we simpelweg gewoon weer kunnen genieten van het Sinterklaasfeest, zonder dat hier steeds weer een eindeloze discussie over ontstaat. Voor nu moeten we vooral de pret niet laten bederven, en gewoon als nog ons misselijk eten aan chocolade kruidnoten, banketletters en taaitaaipoppen.  Bij Bakker Bertram ligt de etalage in ieder geval weer vol met pepernoten, chocolade munten en marsepein. Dus of we nou uiteindelijk kiezen voor wel of geen zwarte piet, bij Bakker Bertram in de Schuyt haal je het lekkerste Sinterklaas snoepgoed in huis. En dat verdooft toch wel een beetje de heimwee naar de goede oude Sinterklaastijd.

bakker bertram.jpg

Maak je garderobe party proof met de nieuwe feestcollectie van ZONDAG

De feestdagen. Of je houdt er van, of je kan er echt helemaal niet tegen. Voor sommige mensen staan de feestdagen in het teken van ongemakkelijke etentjes met de schoonouders en verplichte gezelligheid. Voor mij betekent december ongegeneerd luidkeels meezingen met Mariah Carey en Wham, net iets teveel champagne drinken, meer oliebollen eten dan dat ik eigenlijk zou willen, en bovendien, een goed excuus om eens even flink los te gaan met de creditcard. Als je net zoals ik dol bent op de feestdagen, dan is de november maand en het voorbereiden op kerst en oud en nieuw al een feestje op zich zelf.  Want bij al die etentjes, borrels en feestjes hoort een uitgebreide party collectie, en daar gaan we in november natuurlijk al mee aan de slag. Als je dus deze maand je outfits al bij elkaar shopt, dan weet je in ieder geval zeker dat je slaagt. Het zou namelijk wel jammer zijn als ze dat ene schattige kanten jurkje wat je zo graag wil hebben, er alleen nog maar is in drie maten te groot. Of erger, drie maten te klein.

 

Bij de altijd gezellige boetiek Zondag in de Schuyt is de nieuwe party collectie binnen met unieke kerst items waarbij jij dit jaar er sowieso oogverblindend uit zal zien. De klassieke little black dress, een mooi strak pak of een toffe jumpsuit- het kan allemaal! De feestcollectie bestaat dit jaar uit prachtige items van .o.a Lolly's Laundry, Baum und Pferdgarten, Graumann en American Vintage. Denk aan donkergroen stretch fluweel, goud en kant. What not to love!

 

Wees slim en wacht niet te lang, en voorkom op deze manier die vreselijke last minute shopping stress. Als je niet weet voor welke look je dit jaar wil gaan, laat je dan adviseren door de fashion experts in de shop. Het team van Zondag helpt je graag om jouw garderobe party proof te maken!

zondag.jpg

Ervaar de Italiaanse ambiance bij Sardegna

Ik hou niet van Italiaans eten. Said no one, ever. Ik heb nog nooit iemand in mijn leven leren kennen die  nadrukkelijk tegen me heeft gezegd dat hij of zij geen fan is van de Italiaanse keuken. En met mijn Italiaanse roots zal ik proberen objectief te blijven, maar hoe kan je nou niet houden van een warme truffel risotto of verse ravioli op een koude herfstdag? En wat dacht je van een echt goede Italiaanse pizza. En dan heb ik het niet over zo’n vette naar plastic smakende Amerikaanse pizza, maar natuurlijk een pizza die in een authentieke steenoven wordt bereid, met een krokante en knapperige bodem.  Wat voor gerecht het ook is, in Italië wordt elk gerecht met de meest verse en traditionele ingrediënten gemaakt. 

 

Gelukkig hoef je niet gelijk naar Ialie te vliegen om authentieke Italiaanse gerechten te proeven. Kom gewoon naar de Schuyt, want hier proef je bij  restaurant Sardegna het beste uit de Italiaanse keuken in een intieme en knusse sfeer. Persoonlijke aandacht, uitstekende dagverse gerechten en sfeer: dat is waar het gezellige Sardegna voor staat.  De producten en ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië, en de pasta’s worden in huis gemaakt. Hier kom je langs voor pizza’s, pasta’s carne of pesce in een gezellige Italiaanse ambiance.

 

Sardegna is de perfecte plek voor een romantische date, maar je kan hier ook goed terecht voor een zakelijke lunch. Binnen of op het royale terras met verwarming waan je je weer even in het prachtige Italië. Buon giorno!

download.jpg

November Blues

Ik las dus een artikel in de krant dat november de meest nutteloze maand van het jaar zou zijn. Zo wordt er gesteld dat het weer in november uiterst grimmig is. Dat de maand gekenmerkt wordt door een grijze massa, waar de zon ons plots de rug toe keert.  In januari en februari worden de lage temperaturen ten minste nog gecompenseerd door de hoop dat er op de grachten geschaatst kan worden. Of dat er een mooi pak sneeuw zal vallen en de stad in een magisch winter wonderland verandert. Het vooruitzicht dat het straks weer lente wordt. Nee hoor, november heeft dat allemaal niet. November is gewoon nat, koud en donker. De mogelijkheid om op vakantie te gaan tijdens deze maand schiet er voor velen ook bij in. Die vakantiedagen zijn namelijk zo tegen het einde van het jaar wel een beetje op. Door het lage aantal vakantiegangers in combinatie met veel regen vinden er in november ook nog eens de meeste files plaats van het jaar. Kortom: november klinkt best wel waardeloos.

 

Dat zijn zo de hoofdstellingen van dit artikel in het AD. En dit irriteert me Misschien heeft het krantenartikel ergens wel een punt, maar toch heb ik de maand november nog nooit echt nutteloos ervaren. Sterker nog, ik vind november juist een hele fijne maand. Met de gedachte dat de hectische zomer nog maar net voorbij is, en dat voor je het weet de feestdagen alweer voor de deur staan, vind ik het helemaal niet zo erg om even een maandje wat meer te relaxen. Bekijk het van de positieve kant, en omarm juist deze donkere dagen en maak het thuis extra knus en gezellig.  Realiseer je dat het de ideale maand is om nu eindelijk eens die serie op Netflix te binge-watchen, zonder enig schuldgevoel aangezien je buiten toch niks mist. Ook heb je nog een hele maand om je party garderobe bij elkaar te shoppen, en nog genoeg tijd om je extra uit te sloven in de gym zodat die gala jurk ook echt lekker zit in december.

 

 Begrijp je waar ik heen wil? Positive thinking gets positive results. En als je echt last hebt van een dipje tijdens deze november dagen dan kom je toch even gezellig naar de Schuyt. Als ergens de ideale plek is om over je november blues heen te komen, dan is het hier wel. Van Dam is juist gezelliger dan ooit met deze donkere dagen, bij Menno Kroon kom je alvast in de kerstsfeer, en in de boetieks hangt een kersverse collectie voor je klaar. Dus wat wil je nou nog meer? Stop met zeuren en make november your little bitch! X 

www.cornelisschuystraat.com+-+www.maikelthijssen.com+(18+van+22).jpg

Wel of geen wintertijd met exclusieve horloges van QP

Het is weer zover: heel Nederland is weer in de ban van de eindeloze discussie over het wintertijd fenomeen. In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag is de klok weer een uur achteruit gezet en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vond om een uurtje extra te slapen. Toch zijn er genoeg krantenartikelen, praatprogramma’s en instastory’s waarin luidkeels geklaagd wordt dat het gedraai aan de klok nergens goed voor is. De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen: ’s avonds later de zon onder betekent dat de lamp minder vroeg aan hoeft. Uit een rapport van de Europese Commissie uit 2014 blijkt dat er echter maar een marginale of zelfs geen energiebesparing dankzij het klokverschil plaatsvindt. Dus waarom zouden we er dan nog mee door gaan, vraagt de wetenschap. Nou gewoon, omdat we in oktober met dat grimmige herfstweer allemaal wel een uurtje extra slaap kunnen gebruiken.  En omdat er niks fijner is dan van die lange zwoele zomeravonden.  Dat ene uurtje, ik snap echt niet waar iedereen zich toch zo druk om maakt. Het wel of niet afschaffen van de wintertijd, seriously, I couldn’t care less. Het horloge om de pols dat de tijd aangeeft, dat vind ik daarentegen wel belangrijk. 

 

Bij QP exclusieve horloges maak je kennis met de exclusieve collecties van topmerken zoals Breitling, Hermes en Mont Blanc. Echt mooie horloges zijn tijdloos, en hier kan je de zoektocht starten en erachter komen welk horloge nou precies bij jou past. Ook voor onderhoud, reparaties en accessoires ben je bij de experts van QP aan het juiste adres.

unnamed.jpg

Over de knie laarzen van Manwood- zo combineer je ze!

Hoewel modetrends komen en gaan, één ding is zeker: over de knie laarzen horen ook dit najaar in jouw herfst en winter garderobe thuis. Over de knie laarzen kunnen werkelijk in elke saaie outfit nieuw leven blazen. Niet alleen zijn de statement laarzen easy on the eye, je kan ze ook gebruiken als extra warmtelaag tijdens de koude wintermaanden. Erg handig voor alle koukleumen onder ons. Neem eens een kijkje bij Manwood in de Schuyt, waar ze een prachtige collectie aan over de knie laarzen binnen hebben. Voor een scherpe prijs investeer je in een mooi paar dat elke casual outfit net even een meer chiquere touch geeft.

 

Hier zijn alvast vijf verschillende manieren om jouw favoriete over de knie laarzen te combineren. Swipe ahead!

 

-Een voor de hand liggende manier om over-de-knie laarzen te combineren is natuurlijk met skinny jeans. Paar een chunky trui met een goed vormende skinny jeans en je creëert gelijk de illusie van een slanker silhouet.

 

-De ultieme fall combi van sweater dress met over-de-knie laarzen is alles wat jij nodig hebt om je inner fashionista naar boven te halen deze herfst.

 

-Wil je niet dat je over-de-knie laarzen het focus punt zijn van je outfit? Combineer ze dan met een lange jas of cardigan.

 

-Als je denkt dat je je hoge laarzen alleen aan kunt doen voor een girls night out, think again.  Je kan deze laarzen ook gemakkelijk dragen met iets meer comfy en casuals, zoals een cozy oversized trui.

 

-Combineer je over-de-knie-laarzen met een high-waisted rokje en een baret voor de ultieme Parisienne vibe.

1.jpg