LaDress opent tweede Brand Boutique in Amsterdam

LaDress

In mei 2016 opende LaDress haar eerste Brand Boutique, op de hoek van de Runstraat en de Prinsengracht, in Amsterdam. Meer winkels in andere grote steden volgden in hoog tempo. En in de hoofdstad is het inmiddels al weer tijd voor een tweede vestiging.

Dol op dit stukje Amsterdam
Ditmaal in Oud-Zuid aan de Cornelis Schuytstraat, op nummer 39. De keuze voor deze locatie stond eigenlijk in de sterren geschreven. Founder en CEO Simone van Trojen heeft lang in de buurt gewoond en is dol op dit stukje Amsterdam. “Ik vind het zo fijn om in de Cornelis Schuytstraat te zijn. Ik ga er nog steeds graag naar de bakker en koop er mijn bloemen en boeken. Een droom komt uit nu wij in deze heerlijke buurt, in een prachtig pand, een Brand Boutique openen”.

Stormachtige groei
LaDress, het Nederlandse modemerk van het perfecte jurkje, heeft in korte tijd een stormachtige groei doorgemaakt. Alles begon, tien jaar geleden, met een webshop en een enkel jurkje, doorknoopmodel Diane. Na de vestiging van de eerste Brand Boutique in Amsterdam, vorig jaar, volgden de Brand Boutiques in Maastricht, Wolfstraat 30 en in Den Haag, Noordeinde 40C, in mei van dit jaar. In juli opende de Antwerpse vestiging aan de Schuttershofstraat haar deuren. En in september ging de vijfde winkel open, aan de Rotterdamse Meent. Een dezer dagen, op vrijdag 15 december, vindt in Utrecht de opening van de zesde Brand Boutique plaats. En nog steeds gaat de expansie voort. Vanaf donderdag 21 december verkoopt LaDress haar perfecte jurkjes en andere items dus ook in de drukke en gezellige Cornelis Schuytstraat, op nummer 39.


Over LaDress
LaDress, het succesvolle Nederlandse modemerk, opgericht en geleid door Simone van Trojen, is 24/7 bereikbaar via LaDress.com. Nog altijd komt de omzet voor het belangrijkste deel langs deze weg tot stand. Inmiddels is het bedrijf echter ook in toenemende mate offline actief. Het aantal Brand Boutiques breidt zich in hoog tempo uit; vestigingen in meerdere Europese (hoofd)steden staan in de planning. Om zich ook elders fysiek te kunnen presenteren is er bovendien nog LaDress Boutique, een door Nederland en België rondreizende pop-up store.

Alle ondernemers pakken uyt! Tijdens het kerstfeest in de Schuyt op 16 december

Van 12:00 tot 16:00 geniet je van de kerstsfeer in de Schuyt, met:

Chocolate all the way met diverse dips bij de Frietboutique
Prosecco met bonbons van Ferilli’s en 30% korting op de wintercollectie bij Closed
Wijnproeverij bij Gall & Gall
Warme chocolademelk tussen de kerstbomen bij Le Pain Quotidien
Bij aankoop vanaf €100 krijg je een leuke verrassing bij Bydanie vintage store
Ringcakes, oliebollen, roggebrood, gingerbread cookies en kerstbroden bij Bakkker Bertram. Versgebakken appelbeignets en voor de kids mini oliebolletjes.
Shawl of muts cadeau bij iedere aankoop bij BRAEZ
Feestelijk 1-jarig bestaan van de winkel bij Wynia
Bijzondere kerstbelevenis met thema WE❤️CHRISTMAS bij Menno Kroon. De mooiste kerstornamenten als kado of voor in de boom. De mooiste bloemen voor op tafel.
Live optreden door een vrolijk kersttrio
Polaroids op je favoriete plek in de Schuyt
Kerstbomenverkoop op het plein
En veel meer!

Feestmaand in de Schuyt, met Sinterklaas op 2 december

Het Sinterklaasfeest is weer terug in de straat! En we hebben de állerleukste Sinterklaas op bezoek: Peter van Dressed2Kill.


Op zaterdag 2 december verzamelen Sinterklaas en zijn pieten bij Ferry in het Haartheater.
Van daaruit vertrekt de stoet van 15 muziekpieten rond 12 uur richting het Cornelis Schuytplein. Op het plein worden liedjes gezongen met de kinderen.
De Sint haalt zijn rode scooter weer uit de stalling van de Frietboutique voor de intocht.
Zijn klimpietjes klimmen in de bomen en op de daken om de pakjes op tijd te bezorgen.
De strooipiet verwent de buurtkinderen en ouders met strooigoed van Albert Heijn.
Om de wensen van alle verlanglijstjes te vervullen bezoekt het gezelschap alle winkels tussen 12u en 16u.

Suistudio opent tweede winkel in Amsterdam

Suistudio.jpg

Suistudio, het damesconcept van het bekende pakkenmerk Suitsupply, opende afgelopen mei de eerste winkel in Shanghai en aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat. Aan die laatste stad wordt binnenkort nog een winkel toegevoegd. Volgens Propertynl zal de tweede Amsterdamse winkel zich vestigen op de Cornelis Schuytstraat 41-43. Suistudio heeft dit nog niet bevestigd.

Nieuwe winkels in New-York en Amsterdam
In november opent de winkelketen twee winkels in Soho en Brookfield Place in Manhattan, New York. Ter introductie van Suistudio in New York werd het vrouwenlabel, net als Suitsupply destijds, op ludieke wijze de wereld ingeslingerd. Op de billboards is onder andere model Rianne ten Haken in een powersuit te zien met op de achtergrond een naakte gezichtsloze man voorzien van de slogan 'Not dressing men'. In Nederland riep de omgekeerde situatie: man in powersuit en nakende vrouw op achtergrond, nogal wat weerstand op. Het zou te sexistisch zijn en precies de vinger leggen op wat er verkeerd is met hoe vrouwen in reclame-uitingen worden neergezet. De subversieve campagne van Suistudio wordt door de Amerikaanse vrouwen om die reden juist toegejuigd.

A-locatie
De keus om Suistudio-winkels op A-locaties te openen is opvallend. De winkels van Suitsupply liggen juist op betaalbare strategische plekken zoals zijstraten van bekende winkelstraten.

Het is nog niet bekend hoeveel winkels er de komende tijd geopend zullen worden. Fokke de Jong laat aan Business Insider weten dat er voor de vrouwenlijn minder fysieke winkels zal worden geopend dan voor Suitsupply: “Ik verwacht voor Suistudio geen 25 fysieke winkels in Nederland. Toen Suitsupply begon had je als retailer nog winkels nodig. Dat is nu veel minder. Daar komt bij dat vrouwen ver vooruit lopen op mannen met online shoppen.”

Suitsupply
Suitsupply heeft 84 winkels over de hele wereld, waaronder 32 in Noord-Amerika. Net als de mannenwinkel richt Suistudio zich op het aanbieden van powersuits tegen betaalbare prijzen. De brede collectie is opgebouwd rondom het vrouwenpak, maar omvat ook shirts, jurken, jumpsuits en avondkleding. Op deze manier wil Suistudio zowel kleding voor zakelijke als minder zakelijke gelegenheden bieden.

Bron: www.fashionunited.nl | Marjolein Stormezand | maandag 23 oktober 2017

Sandwich opent in de Cornelis Schuystraat

Sandwich.jpg

Sinds 1981 presenteert Sandwich collecties met veel aandacht voor detail en een zeer herkenbare signatuur. Kleding die iedere dag kan worden gedragen zonder van elke dag te zijn.

Sandwich biedt ontelbare combinatiemogelijkheden. Omdat combineren beter is. En harmonie schoonheid is. Elke collectie vormt een uitgebalanceerde samenstelling van stijlen, kleuren, patronen, materialen en silhouetten. Van jas tot jurk, en van blouse tot broek: alle items kunnen gedurende de seizoenen aan elkaar worden gekoppeld.

De Sandwich-ontwerpstudio is gevestigd in Amsterdam. De kleding is wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 2.200 winkels. In de Cornelis Schuytstraat is de winkel per oktober gevestigd op nummer 16.

Welkom bij Sandwich!

Wie is Heleen Hülsmann?

Heleen Hulsmann.jpg

De elegante motor achter de gelijknamige Salon Heleen Hülsmann, een high end vintage winkel in Amsterdam-Zuid.

Altijd al modegek, ontdekte ze een gat in de markt: waarom was er geen adres met schone, zorgvuldig geselecteerde tweedehands designerkleding? Ze begon met een kledingrek op de Lairessestraat in Amsterdam en raakte al snel bekend. Inmiddels is ze een begrip en...

Waarom vrouw van de week?

...verhuist ze as we speak naar de Willemsparkweg 166 in Amsterdam. Een paar straatjes verder, basically. Die nieuwe winkel opent vandaag. Ook hier geldt weer: langskomen gaat op afspraak, zodat er alle tijd en aandacht is om uit alle vintage stukken het juiste te kiezen. Als klant ben je hier koningin. Heleen weet wie haar klanten zijn, wat hun maten en hun dromen zijn. Op kledinggebied, dan. Komt er iets binnen waarvan ze denkt: hier staat echt de naam op van huppelepup, dan appt ze even. Kortom: Heleen Hülsmann denkt mee.

Waarin onderscheidt Heleen Hülsmann zich?

Naast die persoonlijke service biedt ze dus door haar persoonlijk uitgekozen tweedehands kleding, schoenen, accessoires uit recente collecties en in absolute nieuwstaat. Sinds kort is er ook een webshop, al is die nu -dat heb je zo met verhuizingen- under construction. Maar eind volgende week niet meer, dus dan kan er weer gescoord. Die Prada loafers, die tas van Miu Miu, die jurk van Isabel Marant: Hülsmann heeft het.

Bron: www.harpersbazaar.com | vrijdag 1 september 2017

Cornelis Schuyt bereikbaar tijdens herinrichting De Lairessestraat

De De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat worden opgebroken en krijgen een compleet nieuwe inrichting. De tramsporen en de gas-, water-, elektra en rioolleidingen worden meteen vervangen. Na de herinrichting rijden auto’s, bussen en trams over één rijbaan, en fietsers over de veilige, vrijliggende fietspaden. Ook komen er extra autoparkeerplaatsen en bomen.

Om de tramsporen in de De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat te kunnen vervangen rijdt tram 16 in deze periode niet. Voor de bussen geldt in deze periode een omleidingsroute.

De Schuyt blijft bereikbaar! Bijvoorbeeld via de Johannes Verhulststraat en de Willemsparkweg. Meer informatie vind je hier