ARTZUID 2017 in de Cornelis Schuytstraat

De vijfde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam vindt plaats van 19 mei -17 september 2017. Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars in Amsterdam Zuid. ARTZUID 2017 sluit aan bij het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design en laat de invloed van De Stijlbeweging op de naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst zien. De kunstenaars zijn van verschillende generaties. Met deze beeldententoonstelling wil Fuchs Nederlandse abstracte beeldhouwers internationaal positioneren.

Op het Cornelis Schuytplein staat Het Konijn van Saske van der Eerden.

Op het Cornelis Schuytplein staat Het Konijn van Saske van der Eerden.

De ondernemersvereniging Cornelis Schuytplein is sponsor van Art Zuid. Samen maken we kunst toegankelijk.

De buurtkinderen hebben dikke pret met ons buurtKonijn. Kunst is beleving.

De buurtkinderen hebben dikke pret met ons buurtKonijn. Kunst is beleving.