fall/winter 2018 by Wynia - fashionreport

Afgelopen zondagmiddag bevond ik mij op de hoek van de Willemsparkweg en de Schuyt, waar ik door fashionista en mode expert Nienke Wynia was uitgenodigd om de fall/winter collectie van WYNIA te komen bekijken. En om een beetje bij te blijven in een stad als Amsterdam,  waar het krioelt van de irritant goed geklede instagram-modellen, kan ik een beetje extra modeadvies altijd wel waarderen. Enfin, na een middag in de gezellige en sfeervolle boetiek in de Schuyt te hebben doorgebracht, kan ik er qua inspiratie voor mijn najaar garderobe er in ieder geval weer tegen aan.

 

Terwijl ik mijn zoveelste bitterbal wegspoel met een glas champagne, sloven de slanke modellen zich uit op de catwalk. Tijdens de show komen er nieuwe looks, maar ook terugkerende trends voorbij. Zo heeft mijn favoriete fall-combo van een oversized wollen trui met overknee boots nog altijd groen licht. Eén van Wynia’s looks bestaat uit comfy knitwear dat wordt afgestyled met prachtige suède laarzen van manwood. Voor praktisch kies je voor zwart, maar als je het aandurft kan je ook voor meer opvallende kleuren kiezen zoals (bordeaux) rood. Over daring gesproken, WYNIA presenteert dit seizoen ook een aantal leer op leer looks dat dit najaar weer helemaal hot schijnt te zijn. Dus alle Grease fans, leef je uit!

 

Verder werd de nadruk gelegd op unieke statement items waar je deze herfst sowieso mee opvalt. Een sexy jumpsuit, een knalrode broek, een gigantische diva bril van BRIL Amsterdam- deze herfst stappen we uit onze comfortzone, dat is wel duidelijk. Kortom, het weer tijdens de herfst is al saai genoeg, maar laat je garderobe dat dus niet zijn!

unnamed.jpg