Overleef de ADE hangover met Joe & The Juice

Het ADE is weer voorbij en dat betekent dat we deze week massaal door de wekker heen slapen, onze hersenen zwaar gefrituurd zijn, en ons lichaam nog slap aanvoelt door overmatig feesten. Want hoewel je dit keer aan jezelf had beloofd dat je echt rustig aan zou doen, goed zou eten en niet te veel alcohol ging drinken, is dat natuurlijk niet gebeurd. (Maar laten we eerlijk zijn, je geloofde het toch zelf niet toen je zei dat je het een bij een wijntje zou houden?)

 

De party week van het jaar is achter de rug met als gevolg een fikse kater. Maar hoe kom je daar zo snel mogelijk van af? Volgens de Australische diëtiste en voedingsdeskundige Claire Georgiou moet je vooral naar natuurlijke middelen grijpen om je lichaam zo snel mogelijk te laten herstellen. Kater symptomen treden op dankzij verschillende redenen, waaronder uitdroging, het verlies van elektrolyten, een overweldigende aanval op je lever en geïrriteerde darmen. Om je kater te verminderen en je lichaam te ontgiften zou je volgens Georgiou eigenlijk een sapje moeten maken vol met natuurlijke suikers, vitamine C, antioxidanten, en elektrolyten (denk aan magnesium). Hierdoor wordt het lichaam op een natuurlijk manier ontgift, en de mineralen en vitaminen zullen de kater snel verlichten. En laat je nou net zo’n heerlijk sapje kunnen halen bij Joe and The Juice in de Schuyt.

 

Bij deze hippe juicebar kan je allerlei gezonde sapjes scoren. Voor de perfecte hangover cure kies je voor een juice met gember, citroen, sinaasappel, bieten en selderij. Mocht je toch wat meer honger hebben na al dat feesten, dan kan je bij Joe & The Juice ook verse panini’s eten. Enjoy!

Joe-The-Juice-Amsterdam.jpg