Wel of geen wintertijd met exclusieve horloges van QP

Het is weer zover: heel Nederland is weer in de ban van de eindeloze discussie over het wintertijd fenomeen. In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag is de klok weer een uur achteruit gezet en ik moet zeggen dat ik het heerlijk vond om een uurtje extra te slapen. Toch zijn er genoeg krantenartikelen, praatprogramma’s en instastory’s waarin luidkeels geklaagd wordt dat het gedraai aan de klok nergens goed voor is. De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen: ’s avonds later de zon onder betekent dat de lamp minder vroeg aan hoeft. Uit een rapport van de Europese Commissie uit 2014 blijkt dat er echter maar een marginale of zelfs geen energiebesparing dankzij het klokverschil plaatsvindt. Dus waarom zouden we er dan nog mee door gaan, vraagt de wetenschap. Nou gewoon, omdat we in oktober met dat grimmige herfstweer allemaal wel een uurtje extra slaap kunnen gebruiken.  En omdat er niks fijner is dan van die lange zwoele zomeravonden.  Dat ene uurtje, ik snap echt niet waar iedereen zich toch zo druk om maakt. Het wel of niet afschaffen van de wintertijd, seriously, I couldn’t care less. Het horloge om de pols dat de tijd aangeeft, dat vind ik daarentegen wel belangrijk. 

 

Bij QP exclusieve horloges maak je kennis met de exclusieve collecties van topmerken zoals Breitling, Hermes en Mont Blanc. Echt mooie horloges zijn tijdloos, en hier kan je de zoektocht starten en erachter komen welk horloge nou precies bij jou past. Ook voor onderhoud, reparaties en accessoires ben je bij de experts van QP aan het juiste adres.

unnamed.jpg