November Blues

Ik las dus een artikel in de krant dat november de meest nutteloze maand van het jaar zou zijn. Zo wordt er gesteld dat het weer in november uiterst grimmig is. Dat de maand gekenmerkt wordt door een grijze massa, waar de zon ons plots de rug toe keert.  In januari en februari worden de lage temperaturen ten minste nog gecompenseerd door de hoop dat er op de grachten geschaatst kan worden. Of dat er een mooi pak sneeuw zal vallen en de stad in een magisch winter wonderland verandert. Het vooruitzicht dat het straks weer lente wordt. Nee hoor, november heeft dat allemaal niet. November is gewoon nat, koud en donker. De mogelijkheid om op vakantie te gaan tijdens deze maand schiet er voor velen ook bij in. Die vakantiedagen zijn namelijk zo tegen het einde van het jaar wel een beetje op. Door het lage aantal vakantiegangers in combinatie met veel regen vinden er in november ook nog eens de meeste files plaats van het jaar. Kortom: november klinkt best wel waardeloos.

 

Dat zijn zo de hoofdstellingen van dit artikel in het AD. En dit irriteert me Misschien heeft het krantenartikel ergens wel een punt, maar toch heb ik de maand november nog nooit echt nutteloos ervaren. Sterker nog, ik vind november juist een hele fijne maand. Met de gedachte dat de hectische zomer nog maar net voorbij is, en dat voor je het weet de feestdagen alweer voor de deur staan, vind ik het helemaal niet zo erg om even een maandje wat meer te relaxen. Bekijk het van de positieve kant, en omarm juist deze donkere dagen en maak het thuis extra knus en gezellig.  Realiseer je dat het de ideale maand is om nu eindelijk eens die serie op Netflix te binge-watchen, zonder enig schuldgevoel aangezien je buiten toch niks mist. Ook heb je nog een hele maand om je party garderobe bij elkaar te shoppen, en nog genoeg tijd om je extra uit te sloven in de gym zodat die gala jurk ook echt lekker zit in december.

 

 Begrijp je waar ik heen wil? Positive thinking gets positive results. En als je echt last hebt van een dipje tijdens deze november dagen dan kom je toch even gezellig naar de Schuyt. Als ergens de ideale plek is om over je november blues heen te komen, dan is het hier wel. Van Dam is juist gezelliger dan ooit met deze donkere dagen, bij Menno Kroon kom je alvast in de kerstsfeer, en in de boetieks hangt een kersverse collectie voor je klaar. Dus wat wil je nou nog meer? Stop met zeuren en make november your little bitch! X 

www.cornelisschuystraat.com+-+www.maikelthijssen.com+(18+van+22).jpg