BLACK FRIDAY

Vandaag is het Black Friday en dat betekent dat je vandaag, (en voor veel winkels geldt het hele weekend), zowel online als in de winkels van de Cornelis Schuytstraat je slag kunt slaan. Black Friday komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar de dag na Thanksgiving het startpunt betekent voor het kopen van de kerstcadeaus. Logisch met al die mega discounts. Je kent de hysterische beelden uit Amerika vast wel: mensen die om vijf uur ’s ochtends in de rij voor een winkel gaan staan en elkaar omver duwen en trekken zodra de deuren open gaan. Dergelijke toestanden zien we gelukkig niet in Nederland, maar dat betekent niet dat wij te nuchter zijn voor Black Friday. Verre van, als er één volk namelijk gek is op koopjes dan zijn het Nederlanders wel.  We letten op onze centen, en zodra er ergens het woord ‘aanbieding’ valt dan krijgen we het heet onder onze voeten.  Ja, aanbiedingsgeil, dat zijn we wel. Maar hoe voorkom je dat je thuis komt met spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Een splinternieuwe laptop met korting is als nog zonde van het geld wanneer je oude Macbook het ook nog prima doet. Hier wat tips om met een gerust hart en portemonnee de Black Friday tegemoet te gaan:

1.     Weet wat je wil. Ren dus niet als een kip zonder kop de winkels in, want dan weet je dat de aanbiedingen je om de oren zullen vliegen. 

2.     Vergelijk de prijzen. Een goede voorbereiding is het halve werk, en hierdoor zal je dus weten waar je met het meeste korting jouw favoriete items op de kop kunt tikken.

3.     Web of winkelstraat? Als je van jezelf weet dat je je moeilijk kunt beheersen wanneer er zulke mega kortingen vallen, dan kan je misschien beter online shoppen om het jezelf gemakkelijker te maken.

Maar voor iedereen die zich prima kan beheersen, is Black Friday eigenlijk een fantastische dag. Dus, blijf niet thuis zitten en grijp deze kans om eens lekker de Schuyt af te struinen. Geniet van de gezelligheid van het winkelen en ga dan meteen ergens een hapje eten of drinken. Zo maak je er echt een dag van! Veel shopplezier!

iStock-870165650.jpg