Sinterklaasfeest in de Schuyt!

Sinterklaas is voor veel kinderen de leukste tijd van het jaar. Ongelimiteerde hoeveelheden snoep en pepernoten, extra laat naar bed, en mega veel cadeaus. Overal mee weg komen, gewoon omdat het Sinterklaas is. Niet zo gek dus dat de kids de sinterklaasweken geweldig vinden. Soms vraag ik me af hoe het zou zijn als de Sint echt zou bestaan. Dat je gewoon een verlanglijstje mocht sturen met alles erop wat je hartje begeert. Het enige wat je hoeft te doen, is op je mooist een liedje zingen, en tadaaa; het ligt in je schoen. Zo dat zou het leven wel een stukje makkelijker maken zeg. Wat zou jij dan wensen? Misschien wel een nieuwe baan maar dit keer zonder die ene vervelende collega die nooit je foto’s liked maar wel overal commentaar op heeft. Of een vriend die én lief én knap én ambitieus is. Het liefst één die niet vreemd gaat svp. Of een afslankpil dat eindelijk wel z’n werk doet. Een wondercrème die je echt jonger doet lijken. Tja, ik denk dat die Sint heel wat overuren zou maken in onze hedendaagse maatschappij vol perfectionisten waarin we altijd maar meer willen. Nee hoor Sinterklaas zou allang niet meer naar Nederland komen als volwassenen ook hun schoen mochten zetten. Die had allang terug in Spanje geweest met een dikke vette burn-out. Dus daarom laten we het Sinterklaasfeest lekker aan de kinderen over, en kijken wij morgen gezellig toe hoe zij glunderend de Sint en zijn roetveegpieten in de straat zullen begroeten.

 

Op zaterdag 1 december zal de Cornelis Schuytstraat in het teken staan van Sinterklaas. Wij nodigen je daarom uit om morgen samen met jullie kids naar de straat te komen voor ons Sinterklaasfeest. Vanaf 12 uur zal een pietenband de kinderen vermaken, om vervolgens om 12.30 de Sint op het plein te ontvangen. Kom je ook gezellig langs?

sinterklaas-leiden-19.jpg