Casual glamour bij Brasserie Van Dam

Amsterdam doet steeds meer haar best om internationale glamour steden zoals Londen, New York, Parijs en Milaan op te volgen. Hoewel de stad voorheen door internationale jetsetters nog werd beschouwd als cute, en het, vergeleken met de grote spelers, meer op een dorp lijkt dan een stad, wordt Amsterdam duidelijk steeds hotter. Met clubs zoals de Mad Fox, en hotels als de W en het recent geopende Soho House (members-only), beginnen wij dan eindelijk een beetje mee te tellen op internationaal niveau. Als je de linkse, toeristen-hatende ras Amsterdammers wegdenkt tenminste. Niet de hipsters, want die geven de stad juist dat ene edgy randje wat ons dan weer onderscheidt van de echte jetset steden. Ja of we het nou leuk vinden of niet, dat hele ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ mantra begint langzaam te verdwijnen in de hoofdstad van Nederland. It was about time.

Als je houdt van zien en gezien worden dan is Van Dam in de Cornelis Schuytstraat nog altijd de place to be. De brasserie is op z’n Nederlands gezellig, maar dan met een glamorous touch. Hoewel de voorheen genoemde plekken zich oriënteren op chique toeristen en expats, richt Van Dam zich juist op de echte Amsterdamse scene. Wanneer je hier op vrijdag- of zaterdagmiddag een borrel gaat drinken, zal je geheid bekenden tegen komen. Dus tenzij je van awkward confrontaties houdt, is Van Dam een wat minder geschikte plek om af te spreken met je verlegen tinderdate of veels te oude sugar daddy.

Je kan bij Van Dam meer uitpakken met je outfit dan bij andere restaurants in de stad, maar het is zeker niet verplicht. En dat maakt de tent juist zo relaxed. Alles kan en mag, maar niets moet, en dat is nou net het gene wat Van Dam zo geliefd maakt onder de Amsterdammers uit Zuid. Ik weet niet of het komt door de muziek die hier altijd op staat, of door de alcohol die hier rijkelijk geschonken wordt, maar elke keer wanneer ik hier ben dan besef ik weer hoe gek ik ben op deze stad. Glamour, maar niet nep. Hip, maar niet overdone. Echt, in New York en Londen wonen was leuk, maar geef mij toch maar (Amster) Van Dam!

47322970_1021913604659954_771722884841209856_n.jpg