Happy New Year!

De laatste dag van het jaar is bijna aangebroken en dat betekent dat het nu echt tijd wordt om antwoord te geven op de vraag die al zo’n twee maanden lang aan je gesteld wordt: “Wat ga je doen met NYE?” Tja wat ga ik eigenlijk doen met oudjaarsavond? Een bizarre hoeveelheid champagne wegtanken, mijn lichaamsgewicht in oliebollen* eten, een outfit aan met net iets teveel glitter en mensen waar ik normaal nul tekst mee heb een gelukkig nieuw jaar wensen. (Nu dus weliswaar drie woorden uitgewisseld – ik ruik progressie.) Veel mensen roepen dat zij oudjaarsavond maar een geforceerd gedoe vinden. En ergens begrijp ik dat wel. Op 31 december hebben we gezamenlijk besloten dat dát de avond gaat worden dat we leuk en gezellig met elkaar gaan doen. Tenzij je kiest voor social suicide, moet die instagram story hoe dan ook vol gebombardeerd worden. Yes, we’re feeling the pressure.

Toch hoe ouder ik word, hoe meer ik oudjaarsavond kan waarderen. Samen met vrienden en familie terugkijken op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. En ondanks dat 31 december misschien altijd een verplicht nummer  is geweest (nou nou verplicht feesten, wat een straf mensen..) heb ik ook aan deze avond een heleboel fantastische memories waar ik met een big smile en nostalgisch gevoel op terug kijk. Zoals die ene keer op St.Barths toen mijn dronken 17-jarige alterego het een goed idee vond om mijn niet-rokende vader om een sigaret te vragen. Of twee jaar geleden, toen ik ergens in een wijngaarde in Punta del Este (Urguay) op een rave van Marco Carola stond, en letterlijk en figuurlijk de weg was kwijtgeraakt. Of vorig jaar nog, toen ik de tranen wegveegde van mijn op oudjaarsavond-ontslagen huisgenoot en haar meenam naar een private party in de crane. Samen de euforie gevierd dat zij nooit meer voor die eikel hoeft te werken.  Waar ik ook ben of wat ik ook doe op 31 december, dat maakt me tegenwoordig niet heel veel meer uit. Zolang ik maar omringd ben met veel champagne en mensen die belangrijk voor me zijn. Samen het nieuwe jaar in gaan. Bij deze wil ik jullie alvast een prachtig 2019 toewensen, vol liefde, succes en onvergetelijke momenten!

Liefs, L.

** De lekkerste oliebollen en appelflappen scoor je in de Schuyt bij Van Avezaath- Beune en Bakker Bertram. Ja nu je je toch overgeeft aan die calorieën, better make them count ;-)

Cheapest-NYE-Breaks-2017-Amsterdam-02-800x500.jpg