Lees jij nog??

Is de vraag die mij altijd vol verbazing wordt gevraagd wanneer ik een boek open sla in het bijzijn van mijn vriendinnen. Echt, je zou hun geshockeerde gezichten eens moeten zien wanneer ik vertel dat ik lezen nog fijner vind dan een serie kijken. Alsof ik zojuist heb verteld dat ik een heks ben die magische superkrachten bezit. Alhoewel ik mij vaak genoeg moet inhouden om nieteen heks te zijn natuurlijk. Vooral wanneer dat irritante wijf van de sportschool weer zonder shirt voorbij komt lopen met haar perfecte sixpack. Aanstelster. 

Anyways, boeken lezen is nog steeds één van mijn meest favoriete bezigheden om gewoon even lekker te ontspannen en te ontsnappen van de drukte waarmee ons dagelijks leven ons iedere dag weer confronteert. We doen er alles aan om elke dag helemaal vol te plannen, en zo het optimale uit onze tijd te halen. Het constant maar bezig moeten zijn, is de druk die we in de kennismaatschappij van vandaag continu voelen. Hoe voller je agenda, hoe beter we bezig zijn toch? Niet dus. Mensen vergeten bijna hoe gezond het is om tijd te investeren in hun rust. Even lekker niks doen en je hoofd leegmaken. Dat is pas echt goed voor je! En dat kan natuurlijk met yoga, mediteren of gewoon met lezen! Kijk eens bij Boelhandel Mulder in de Conelis Schuyt en scoor een goed boek, want dat leest natuurlijk het lekkerst, in plaats van zo'n saaie ereader. Dus doe jezelf een lol en investeer in wat 'me-time', want dat is uiteindelijk net zo belangrijk als al je 'belangrijke' afspraken!

 

Leesplezier.....

Leesplezier.....