Geniet van het terrasjesweer bij Joffers!

Al sinds kleins af aan doe ik niks liever dan op het terras hangen. Hoewel de andere kinderen tevreden waren met voetballen op straat of buitenspelen met zo’n mega irritant waterpistool, of erger, toen de diabolo weer een terugkeer maakte,  serieus ik heb echt de lol daar nooit van ingezien,  moest ik daar op de een of andere manier nooit iets van weten. Met mooi weer bleef ik gewoon net zo lang aan mijn moeder’s kop zeuren totdat ze me uiteindelijk meenam naar de stad. En op jonge leeftijd had ik het al snel door hoe het werkte in het leven: dat de aanhouder áltijd wint.  Helemaal uitgelaten als ik was wanneer ik eindelijk mijn zin kreeg, trok ik dan mijn mooiste jurkje aan. Met een brede grijns zat ik daar dan vervolgens als 8-jarige te shinen met mijn fristi, volop genietend van alle aandacht die ik kreeg op het terras. Nu jaren later is er in principe eigenlijk niets veranderd. Behalve dat die jurkjes gelukkig iets minder fuchsia roze zijn, en die fristi is ingeruild voor een glas rosé. Of twee, drie. Nog steeds is het mijn hobby om, zodra de zon begint te schijnen en we onze nog net iets te witte benen gewaagd in die spijkershorts proppen, dan naar een leuk terras te gaan. Heerlijk vind ik het om samen met mijn vriendinnen langzaam bruin te worden in de Amsterdamse zon, terwijl we iets sneller dan waarschijnlijk verstandig is die fles wijn opdrinken. Er komt ook altijd een punt waarbij ik denk dat het noodzakelijk is om een bittergarnituur te bestellen. Alsof mijn leven op dat moment niet compleet is zonder die bitterballen. En onder het mom van ach je leeft maar een keer, geef ik daar dan ook negen van de tien keer aan toe.

Maar in the end of the day is het toch ook zo, je leeft tenslotte toch ook maar een keer? Waarom zouden we met de weersvoorspellingen van deze week dan niet een keer die perfectionistische en onrealistische to-do lijstjes laten schieten en genieten van het prachtige lenteweer? Want je weet het zelf ook, in Nederland kan mooi weer net zo snel voorbij zijn als het vrolijke humeur van een puber. Mijn lievelingsterras in de Cornelis Schuyt blijft nog altijd die van Joffers. Behalve een menu vol met lekkere gerechten, de geitenkaas salade is echt een aanrader, is dit terras een van de gezelligste in heel Amsterdam. Joffers is inmiddels een waar fenomeen geworden in Amsterdam, en nu het terrasjesweer officieel begonnen is, weet je dus wat je moet doen vanmiddag..