Koningsdag in de Schuyt

Koningsdag. De dag dat heel de stad oranje kleurt en we met z’n allen is goed de verjaardag van de koning vieren. Niet dat we hem de rest van het jaar nou zo onwijs interessant vinden, maar op 27 april vinden we hem ieder jaar weer een prachtige vent. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want hij heeft ons allemaal lekker een extra dagje vrij gegeven. In plaats van naar kantoor gaan we morgen massaal feest vieren in de stad. We vinden onze Willem een held, omdat hij ervoor heeft gezorgd dat drinken voor het middaguur op deze dag ronduit acceptabel is. Willempie heeft ervoor gezorgd dat de grachtengordel verandert in één groot gekkenhuis, waarbij de muziek niet hard genoeg kan en de champagne – of het bier – rijkelijk vloeit.

Koningsdag telt als het perfecte excuus om op een doordeweekse dag de leukste festivals en markten door de stad te organiseren. Dus natuurlijk is er ook in de Cornelis Schuyt is er morgen genoeg te doen. Veel shops gaan traditiegetrouw op de stoep verkopen. Zoals WYNIA, waarbij je speciaal met koningsdag allemaal designer items voor een prikkie kan scoren. Denk aan schoenen van Louboutin, jeans van Gucci en jasjes van Prada. Ook is het erg leuk om na een dagje slenteren in de drukke stad bij te komen op één van de gezellige terrassen in de Schuyt.

Anyways, hoewel je morgen niet kan rekenen op een strakblauwe lucht, kan je er wel van op aan gaan dat het sowieso een super leuke dag gaat worden. Zelfs buiten de grenzen van ons land, is “kingsday” een waar en jaloersmakend fenomeen. Want dat heb je eigenlijk toch maar in weinig landen? Zo’n dag dat de saamhorigheid groter is dan ooit. Echt, we mogen trots zijn op ons prachtige Nederland. Dus, gefeliciteerd he Willem Alexander. Prins Pils. Koning Kater.