Tulp Festival in de Cornelis Schuyt

Achter uitgezakt zat ik ergens op een terras vlakbij het centraal station in Amsterdam. Terwijl ik net iets te snel mijn gekoelde Sauvignon Blanc naar achter gooide, best lekker wakker worden zo om 2 uur ’s middags, luisterde ik naar het gênante maar erg vermakelijke verhaal van mijn vriendin over haar avontuurtje met foute maar oh-zo-lekkere collega. De prille lentezon brak door de wolken en glinsterde over het terras en precies op dat moment gleed er een warm  geluksgevoel door mij heen. De lente is begonnen, het festivalseizoen gaat van start en al het andere mooie wat Amsterdam te bieden heeft gaat nu eindelijk weer beginnen! Maar precies op dat moment werden mijn diepe gedachtes even verstoord door een kolonne toeristen, die twee aan twee  massaal achter een gids met het  bordje ‘Keukenhof’ aan stormde. “Je zou er maar zin in hebben op je vrije zaterdag,” zei ik lachend tegen mijn vriendinnen terwijl de groep Chinezen voorbij liep. Maar eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet raar dat die toeristen graag die oer-Hollanse tulp van dichtbij willen bekijken. De bloem blijft tenslotte hét ultieme symbool voor de Nederlandse cultuur.

En deze maand hebben alle toeristen, maar eigenlijk ook alle Amsterdammers, extra geluk aangezien het Tulpfestival voor een vierde keer op een rij terug naar onze hoofdstad keert. Op meer dan 85 locaties kan je je laten verleiden door een explosie van Hollandse tulpen in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Ook de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid mag natuurlijk niet als decor ontbreken tijdens dit bijzondere festival. 

Tussen 31 maart en 30 april 2018, kan je in de Cornelis Schuyt de schitterende bloemenshow komen bewonderen. Wandel of fiets door deze gezellige straat vol cafés en boetieks, krijg de lentekriebels en aanschouw hoe dé straat van alle hippe Amsterdammers een totaal andere look krijgt tijdens het Tulpfestival.