Zorg voor een geslaagde barbecue met Van Dam

Voor veel mensen is de barbecue hét symbool van zomer in Nederland. In het licht van de zomerse avondzon met vrienden en familie in de tuin borrelen, muziekje aan en een drankje erbij, optimaal genieten van die paar zomerdagen in Nederland. En dat allemaal terwijl er een uitverkoren slachtoffer staat te prutsen achter de soort oer oven. Alleen al dat ding aankrijgen is een prestatie op zich. Dus jij gaat natuurlijk helemaal los met het stokbrood en  kruidenboter, want het is nog maar de vraag natuurlijk of er straks eten op tafel komt te staan. En aan al dat rook en vuur te zien wat er vanaf komt, lijkt die kans steeds kleiner te worden.

Barbecueën- het klinkt allemaal heel leuk, maar in werkelijkheid blijkt het vaak nog een lastig klusje te zijn. Hier wat handige tips van de experts om te voorkomen dat jouw maaltijd er straks uit ziet als een aangebrande schoenzool.

- Koop het vlees zorgvuldig in. Bij slagerij Van Dam kan je kiezen uit een uitgebreid menu, wat allemaal op ambachtelijke manier bereid wordt in hun eigen worstmakerij. Slagerij Van Dam is een echt familiebedrijf met een rijke historie. Sinds 1960 is Slagerij Van Dam al een begrip in Amsterdam Oud-Zuid. Het publiek weet die kwaliteit al jarenlang te waarderen, waarmee deze luxe slagerij is uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam en omstreken. 

- Marineer en kruid voordat je begint te bakken. Bij slagerij van Dam kan je je vlees al gemarineerd en gekruid kopen! Marineren en kruiden bevorderen het vochtgehalte van het vlees. Het vlees schroeit snel dicht en laat geen vocht meer los tijden het grillen. 

-Koop een barbecue tang, zodat je niet met een vork in het vlees hoeft te prikken. Hierdoor droogt het uit. Ook van te voren zout op het vlees strooien is geen aanrader, want hierdoor droogt het ook sneller uit.

-Bestrijk het vlees op het rooster regelmatig met olie, hierdoor blijft het sappiger.

-Bij van Dam kan je ook overheerlijke salades en andere side dishes kopen, zodat je in ieder geval genoeg eten hebt, mocht het toch nog fout gaan ;-)