Voor welke snelle bril ga jij?

Of we het nou leuk vinden of niet, de ugly-zonnebrillentrend is overduidelijk een feit. “Het gaat allemaal om kleine zonnebrillen,” schreef Kayne West in een email aan zijn vrouw Kim. Maar de woorden, “you can’t wear big glasses anymore”, galmde niet alleen over de straten van de VS, en bereikte ook zo modebewust Nederland. Echt, je kan geen festival meer afstruinen in Amsterdam of je ziet alleen maar hele, snelle, planga’s. En dan onder het mom van hoe onpraktischer, hoe beter. Dat de kleine, nauwelijks zichtbare zonnebrillen weer in de mode zijn is een gevolg van de milleniumbug. Generatie Z is namelijk helemaal fan van de jaren negentig en willen het idee hebben dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het ontdekken van trends. Zo hebben zij ook het minuscule zonnebrilletje, dat zo laag op je neus hangt dat je net een of andere verwarde Inspector Gadget lijkt, weer herontdekt.

 

Maar dat de zonnebril trend van 2018 puur esthetisch is, en totaal niet praktisch, moeten we maar voor lief nemen. Het liefst draag ik vaak een gigantische zonnebril, een poging om het hedonisme van de nacht ervoor te verbergen achter donkere glazen. Maar daartegenover staan de microglazen van nu. Ze zijn vrij, schaamteloos, en omarmen je wallen en wenkbrauwen in al hun glorie.

Maar beroemdheden zoals Beyonce, Gigi Hadid en Rihanna hebben zich allang overgegeven aan de trend en paraderen over straat met de gekste en hipste zonnebrillen. Dus misschien moeten wij er dan ook maar aan geloven.  Ik ga in ieder geval deze week nog naar Bril Amsterdam, waar ze me altijd goed adviseren, en nu hopelijk kunnen introduceren in de nieuwe snelle zonnebrillen wereld.

 

TSnm.jpg