Pizza & Prosecco bij de Pizzabakkers

Brullend als een aap rende ik vroeger toen ik klein was door de keuken, wetend dat we vanavond ALWEER broccoli  gingen eten. Op 8-jarige leeftijd vond ik broccoli eten zowaar het ergste wat er bestond. Een grotere straf bestond er voor mij niet, dan dealen met die kleine groene struikjes op mijn boord. Die ik Absoluut. Niet. Ging. Eten. Wanneer mijn moeder niet keek, schoof ik het dan snel van mijn boord af op de grond, sneaky als ik was, zodat de hond het snel op kon eten. Maar mijn moeder had dat trucje natuurlijk al snel door en in het vervolg mocht Jimmy, mijn trouwe viervoeter en redder in nood, niet meer in de keuken zijn wanneer wij aan het eten waren. “Als ik later groot ben dan ga ik lekker elke dag pizza eten,” riep ik boos tegen mijn moeder. Nu, jaren later, eet ik natuurlijk niet elke dag pizza, maar is het zeker nog wel een van mijn lievelingsgerechten. Wanneer ik op een moment van zwakte weer eens toegeef aan de gigantische calorieën bom, dan wil ik wel echt zeker weten dat het een pizza is van kwaliteit. Een ‘echte’ pizza. Met zo’n dunne krokante en knapperige bodem, net als in Italië, en niet zo’n vette Amerikaanse variant.

 

Sinds kort ontdekte ik de Pizzabakkers, gevestigd aan de Willemsparkweg in Oud Zuid.  Het restaurant staat bekend om haar ambachtelijke pizza’s uit Italiaanse houten ovens, heerlijk belegd met verse ingrediënten. Door de traditionele wijze waarop de pizza’s worden bereid waan je je weer even in Italië wanneer je dit restaurant naar binnen loopt. In het sfeervolle restaurant wordt jouw favoriete pizza geserveerd met een glas prosecco. Hoewel in Nederlands bubbels worden geassocieerd met luxe, is prosecco in Italie een volkomen pretentieloos drankje.  Bij de pizzabakkers vinden ze dat prosecco dan ook gewoon bij de maaltijd hoort. Mij hoor je niet klagen.

 

De Pizzabakkers is ideaal wanneer je gezellig uit eten wil en goed wil eten, zonder hier gelijk de hoofdprijs voor te moeten betalen. Vier vanavond nog La Dolce Vita en ga gezellig uit eten in dit super knusse Italiaanse tentje.