Dad Sneakers: hoe lomper, hoe beter!

We kunnen er niet langer om heen. De Dad sneaker is helemaal hot dit jaar.  En of we er nou blij mee zijn of niet, deze ugly schoenen trend is niet meer weg te denken uit modebewust Amsterdam. De terugkeer van deze sporty shoes hebben we vooral te danken aan de millenials, die hun inspiratie opdoen uit de jaren negentig. (zie ook de ugly zonnebrillen trend). Deze hotter than hot sneakers worden gekenmerkt door de dikke futuristisch-looking schoenzolen. Van die chunky schoenen die je vader of opa zou dragen naar de tennisclub. Maar nu internationaal erkende merken als Balenciaga, Prada, Louis Vuittion en Dior de ugly sneakers weer omarmen, wordt het tijd dat we deze lelijkerds weer uit de kast halen.  Celebs als Kendall Jenner en Bella Hadid postten een paar foto’s met de grove footwear, en tada, een nieuwe fashiontrend was geboren. Oh en voor de dad sneaker trend geldt; hoe lomper het oogt, hoe beter. Ook moeten de schoenen moeilijk te combineren zijn. Maar als het je lukt, ja dan heb je een oprecht een hele gave look gecreëerd. En ben je echt heel hip en fashionable.

Hoewel het combineren van de dad sneaker een echte uitdaging is, maar that’s part of the fun, zijn er een paar manieren om de dad sneaker te rocken. Je kunt bijvoorbeeld all-in gaan door de sneakers te combineren met dikke sportieve sokken, een oversized t-shirt en wijde pantalon. Dit is de oversized sportswear look. Je kan ook juist kiezen voor een contrast tussen mannelijk en vrouwelijk; gewoon deze schoenen aan doen onder een rok of jurkje bijvoorbeeld. Ook staan de schoenen heel stoer onder een pak- durf jij ze aan te doen naar kantoor? Toch blijft de casual look mijn favoriete manier om de schoenen te combineren. Ripped jeans, dad sneakers en een oversized sweater bijvoorbeeld. Maar hoe je je de sneakers ook wil combineren, dat blijft een zorg voor later. Zorg in ieder geval dat je een opvallend en bijzonder exemplaar in huis haalt. Heb jij de dad sneakers van WYNIA al gezien? Go get them!