Chocolade maakt gelukkig

Chocola. Het ultieme comfort voedsel, onze trouwe vriend in tijden van stress en de perfecte troost wanneer het leven ons even tegen zit. Er zijn genoeg redenen waarom men grijpt naar chocola wanneer we ons zo snel mogelijk beter willen voelen. Maar is het gezond? Wanneer je jezelf helemaal volpropt ermee natuurlijk niet. Net zoals met eigenlijk alles in het leven, is teveel van één ding niet goed voor je. Maar er zijn ontelbare studies en onderzoeken die aantonen dat chocola (pure, met meer dan 70% cacao) wel degelijk goed voor ons is.  Volgens de experts is chocola goed voor het hart, bloed circulatie en onze hersenen. Zo zou chocolade je ook beter laten slapen en laat het stress-levels verminderen.

Dus met deze health facts in mijn achterhoofd en het feit dat het herfstweer weer begonnen is in Nederland en die bikini weer lekker terug de kast in kan, is er niks wat mij er van weerhoudt om naar van Avezaath-Beune te rennen en alles waar ook maar iets van chocola in zit mee te nemen naar huis. Guilt-free. Want zeg nou zelf, een avondje bankhangen is toch echt niet gezellig met een schaaltje paprika en hummus? Juk. Trouwens, dankzij de nieuwe online webshop van deze populaire patisserie in de Schuyt hoef ik niet eens meer mijn huis uit om de lekkerste taartjes en gebakjes te scoren. Binnen een paar klikken heb je die zo in huis. Heerlijk toch om in het jaar 2018 te leven. Heb jij hun hazelnootslagroom gebak al geproefd? By far my favourite!

woman-eating-dark-chocolate.jpg