New Year's Resolutions

Nu de feestdagen echt achter ons liggen, is het de hoogste tijd om terug te gaan naar reality. En niet zomaar een reality, maar de reality van 2019. Een verbeterde realiteit ten opzichte van 2018. Of ben je je goede voornemens, die je met een dubbele tong op oudjaarsavond luidkeels aan het uitschreeuwen was, al vergeten? Mijn collega’s schijnbaar wel. Vanmorgen vulde het kantoor zich namelijk met de geur van gevulde koeken, muffins, roze koeken, strooptafels en er was zelf taart aanwezig. Het was 11 uur ’s ochtends en iedereen ging los alsof het laatste avondmaal was aangebroken. Onder het mom van mijn goede voornemens hield ik het braaf bij mijn soya yoghurt (die ongezoete van de AH is best te doen), maar ondertussen werd ik aangestaard alsof ik van een andere planeet kwam. En zo voelde ik me ook. Van een planeet zonder gluten dan. Tja, Nieuwjaars resoluties. We weten allemaal dat het makkelijker is om ze te maken, dan ons er ook daadwerkelijk aan te houden. Volgens CBS news houdt 50-80%  hun goede voornemens niet vol- de meeste mensen redden eind januari niet eens.  Hier wat handige tips om de kans van slagen te vergroten! 

 

wees eerlijk en realitisch. Veel Nieuwsjaars resoluties mislukken doordat zij totaal niet realistisch zijn. In plaats van helemaal niet snoepen/ alcohol drinken, is de kans dat je je dieet volhoudt veel groter als je jezelf een cheatnight gunt.

-wees niet vaag. Als je je aan je goede voornemens wil houden, dan is het belangrijk dat je duidelijk bent. Veel mensen nemen zich namelijk voor om een ‘beter persoon’ te worden, maar dit begrip is zo abstract dat je er erg makkelijk van afwijkt. Set hard goals!

 -vraag om hulp. Het vragen om hulp kan enorm fijn zijn bij het behalen van je doelen. Zo zijn er genoeg mensen die je kan benaderen wanneer je hoger op wil komen op de werkvloer/ afvallen/ meer sporten/ stoppen met roken.

-Fouten maken mag! De kans is groot dat je je heus wel een keer zal laten gaan. Maar in plaats van het op te geven en volledig weer je in je oude patronen terug te vallen, ga je gewoon weer verder alsof er niets gebeurd is.

 

Good luck <3